Недвижими имоти

Търсене на имоти

Оранжериен комплекс с. Баня, общ. Карлово

  • Селскостопанско предприятие за продажба
  • Обща площ 248317 m2
Актуализиран преди: повече от месец
Площ
Обща площ
248317.00 m2

Първа инвестиционна банка АД, предлага за продажба ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС в с.Баня, общ. Карлово.

Град Баня е разположен централната част на Южна България. Той се намира в Община Карлово, Област Пловдив, на 10 км от град Карлово и железопътна гара Карлово, на 146 км от София по Подбалканския път и 45 км от Пловдив. Намира се в южната част на Карловското поле, което се образува на югозапад от Стара планина, на север от Същинска Средна гора и на североизток от Сърнена гора. Комплексът е разположен в южната част на България, на територията на Пловдивска област,  северно от гр. Баня, община Карлово. Същият граничи и има достъп от главен път Пловдив-Калофер-Казанлък /Шипка - Габрово/. Осигурена е много добра връзка на района на обекта с републиканската пътна мрежа, респективно по нея за околните населени места и по-големите градове. От запад комплексът граничи с втори клас път II-64 – от Републиканската пътна мрежа, а от юг с третокласен път III-641. Южно от комплекса преминава жп линия Карлово – Пловдив. В района са прокарани водопровод, канализация, електрозахранване. В съседство с оранжерийния комплекс са разположени производствени, складови, жилищни сгради, винпром. В района има извори с гореща минерална вода.

Описание
   Оранжерийният комплекс се състои от стоманено-стъклени оранжерийни блока и спомагателни сгради. Основното застрояване е извършено седемдесетте години. Блоковете са разделени на четири участъка. Всеки участък се състои от два блока и собствена централа с по четири котела и баки за мазут.  Едната централа е преоборудвана с нов котел за пелети. Във всеки участък има изграден  водопровод, отоплителна инсталация от метални тръби, система за мъглуване, и капково напояване. В оранжериите са поставени метални врати за входове, а пътеките са бетонни. Около блоковете е изпълнен бетонов канал и ел. инсталация. Котелните помещения са монолитни. Към оранжерийните блокове са изградени спомагателни и битови сгради-канцеларии, бани, съблекални, помещения за отдих и хранене. Към настоящият момент два от оранжерийните блокове са неизползваеми, с паднали покривни конструкции.
   През периода 2007 - 2008год. е реализиран проект по мярка №2 „Подобряване преработването и маркетинга на селскостопански и рибни продукти, в т.ч. и тържища” ДФ „Земеделие”, Агенция „Сапард”. Изграден е „Пазар на производителя на плодове и зеленчуци в гр.Баня, обл.Пловдивска”. Съгласно проекта са построени нови спомагателни сгради, а съществуващите са ремонтирани. Обособена е манипулационна сграда, заедно с осем хладилни помещения, което дава възможност да се съхраняват произведените продукти за по-дълъг период без да се увреждат. В манипулационната са инсталирани машини за първоначална заготовка, пакетиране и съхранение на плодове и зеленчуци (миячни, подсушителни, лепачни, сортировъчни, пакетиращи и др.). Машините са малко използвани и в добро състояние.  Обособени са и множество спомагателни и битови сгради, сред които административна сграда, гараж с работилница, навес за сортиране, портал, кантар. Изградено е и тържище/пазар на производителя със заведение за бързо хранене към него. И двете са с лице към път Пловдив-Калофер.
   Към коплекса е изградена и помпена станция, осигуряваща вода за нуждие на производството. Заедно със спомагателни сгради (трафопост, битова сграда) се намира на около един километър от основния комплекс, в непосредствена близост до река Стряма. До станцията има път с трайна настилка.
   В комплекса са изградени вътрешни пътища с асфалто-бетонова и бетонова настилка. Изградена е ограда с бетонова основа, метално пано с LT ламарина, метална мрежа и метални колони. Достъп се осъществява от портал с метална подвижна врата и видеонаблюдение.

 

Параметри:
РЗП 8 броя оранжерийни блокове с прилежащи сгради:  248 317,00 кв.м

РЗП на сгради  8 025,22 кв.м 

Поземлем имот с площ от 33 564,00 кв.м

ЦЕНА ПО ДОГОВАРЯНЕ.

Повече информация: www.imoti-fibank.bg

В главното меню "Цена по договаряне"  / горе в дясно / .

Запитване от сайт
Съгласен съм с Privacy и Процедура на imoti-fibank.bg

ТОП Имоти

Апартамент гр. София, кв. Изток
Апартамент
42.668958597946 23.365326591602 13
Апартаментен комплкес гр. Поморие
Хотел / Мотел
42.268168176169 27.753071423279 15
Хотел / Мотел
42.5936678 23.4102163 13
banner
banner